Smjernica za kolačiće

Zaštita Vaše privatnosti prilikom korišćenja naše veb-stranice nam je naročito važna. Stoga Vas sad detaljno informišemo o uzimanju ličnih podataka i podataka koji nisu lični.

Pravo korišćenja ličnih i anonimnih podataka, uz zadržavanje niže opisanih prava lica, na koje se odnosi, u zakonskom obimu ima Porsche Austria GmbH & Co OG.

Na ovoj veb-stranici se koristi softver za analizu korišćenja. Evaluacijom ovih podataka se mogu dobiti važna saznanja o potrebama korisnika. Ova saznanja doprinose daljem poboljšanju kvaliteta ponude. Konkretno se prilikom svakog otvaranja stranice neograničeno memoriše sledeći skup podataka:

Anonimno napravljen oblik IP adrese računara sa kog se pristupa
Datum i vrijeme otvaranja stranice odn. zahtjeva
Naziv otvorene stranice odn. datoteka
Informacija o tome, sa koje stranice je otvorena ova stranica
Pretraživači, koje koristi korisnik, uključujući i verziju pretraživača
Operativni sistem korisnika

 1.    Šta je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja memoriše podešavanja interneta. Skoro svaka veb-stranica koristi ovu tehnologiju. Ona se skida sa Vašeg internet pretraživača kada prvi put posjetite neku veb-stranicu. Pri sledećoj posjeti ove veb-stranice sa istim krajnjim aparatom se kolačić sa informacijama, koje su sačuvane u njemu, ili vraća veb-stranici, koja ga je napravila (kolačić prvog lica) ili šalje jednoj drugoj veb-stranici, kojoj pripada (kolačić trećeg lica). Tako veb-stranica prepoznaje da je već jednom otvorena tim pretraživačem, i u nekim slučajevima pravi varijante prikazanog sadržaja.

 

Neki kolačići su izuzetno korisni, jer mogu da poboljšaju iskustvo korisnika prilikom ponovnog otvaranja strance, koju ste već koristili više puta. Pod uslovom da koristite isti krajnji uređaj i isti pretraživač kao i ranije, kolačići se sećaju npr. Vaših sklonosti, saopštavaju, kako da da koristite stranicu, i prikazane ponude relevantnije prilagođavaju Vašim interesovanjima i potrebama. Najveći broj kolačića, koje koristimo, se na kraju korišćenja pretraživača automatski opet briše sa Vašeg hard diska ("kolačići sesije", eng. Session-Cookies). Pored toga koristimo i kolačiće koji i poslije sesije ostaju na Vašem hard disku. To se radi pre svega zbog toga da se prilikom ponovnog otvaranja veb-stranice poboljša korisničko iskustvo, tako što se veb-stranica može prilagoditi Vašim ličnim potrebama i time usavršiti vreme učitavanja.

 

2.    Podešavanja kolačića na ovoj veb-stranici

2.1. Kolačići bez saglasnosti

Obavezno potrebni kolačići, zvani i "striktno neophodni" (eng. "strictly necessary"), obezbjeđuju funkcije bez kojih ovu stranicu ne možete koristiti kako nameravate. Ove kolačiće koristimo samo mi i oni su zbog toga tzv. kolačići prvog lica. Oni se memorišu u Vašem računaru tokom trenutne sesije pretraživanja. Obavezno potrebni kolačići: Za funkciju logovanja imamo tzv. "kolačić sesije". Bez ovog kolačića nema logovanja niti funkcija posle logovanja.

Nadalje, takvi kolačići obezbeđuju na primer prilikom promjene stranice po potrebi funkciju promene sa http-a na https, a time i očuvanje povećanih bezbjednosnih zahtjeva u pogledu prenosa podataka. Za korišćenje obavezno potrebnih kolačića nije potrebna saglasnost.


Obavezno potrebni kolačići ne mogu se deaktivirati preko funkcije ove stranice, ali se to može u svakom trenutku uraditi preko upotrebljenog pretraživača. O tome više u donjem uputstvu.

2.2. Kolačići prvog lica sa obaveznom saglasnošću

Kolačići, koji prema čisto pravnoj definiciji nisu obavezno potrebni za korišćenje stranice, ipak obavljaju važne zadatke. Bez ovih kolačića nisu na raspolaganju funkcije, koje omogućavaju komforno surfovanje na našoj stranici, kao što su na primer unapred popunjeni formulari. Izabrana podešavanja, kao što je na primjer izbor jezika, ne mogu se sačuvati, pa se na svakoj stranici ponovo mora postavljati to pitanje. Osim toga, više nemamo mogućnost da Vam damo individualno prilagođene ponude.

Niže su nabrojani korišćeni kolačići prvog lica sa detaljnijim opisom:

 

 • Oznaka kolačića: kolačić automatskog logovanja
  Zadatak: Kolačić primećuje da li je korisnik ulogovan.
  Trajnost memorije: Sesija ili neki podaci o sesiji do 2 godine.
 • Oznaka kolačića: Webtrekk GmbH ( www.webtrekk.com)
  Zadatak: Uz pomoć usluga kompanije Webtrekk prikupljamo statističke podatke o korišćenju naše internet ponude. Ovi podaci se koriste da stalno poboljšavamo i prilagođavamo stranicu i našu ponudu i tako ih učinimo interesantnijim. Podaci daju parametre kao što su na primer broj posetilaca, kako, koliko i gdje se klikće, prosečno trajanje aktivnog zadržavanja korisnika stranice na jednoj stranici, da bi se njihovom evaluacijom veb-stranica još više poboljšala. Takođe se putem Referer-URL-ova statistički evaluira broj korisnika, koji na našu stranicu dođu sa partnerskih stranica, da bi se moglo zaključiti, koje od naših marketinških kampanja su probudile interesovanja za našu stranicu.

Trajnost memorije: Sesija ili neki podaci o sesiji do 10 godina.

 • Oznaka kolačića: Piwik.org ( www.piwik.org)
  Zadatak: Uz pomoć usluga kompanije Piwik prikupljamo statističke podatke o korišćenju naše internet ponude. Ovi podaci se koriste da stalno poboljšavamo i prilagođavamo stranicu i našu ponudu i tako ih učinimo interesantnijim. Podaci se prikupljaju anonimno i daju parametre kao što su na primer broj posetilaca, kako, koliko i gde se klikće, prosečno trajanje aktivnog zadržavanja korisnika stranice na jednoj stranici, da bi se njihovom evaluacijom veb-stranica još više poboljšala. Takođe se putem Referer-URL-ova statistički evaluira broj korisnika, koji na našu stranicu dođu sa partnerskih stranica, da bi se moglo zaključiti, koje od naših marketinških kampanja su probudile interesovanja za našu stranicu.

Trajnost memorije: Sesija ili neki podaci o sesiji do 10 godina

Prilikom posjete ove veb-stranice trenutno se koriste kolačići (cookies). Ako želite da deaktivirate gore navedene kolačiće, to mo\ete učiniti u djelu Zaštita podataka.

Radi tehničke primjene ovog odbijanja je u Vaš pretraživač postavljen kolačić "Opt-Out". Ovaj kolačić služi isključivo dodeljivanju Vašeg odbijanja. Imajte u vidu da se kolačić "Opt-Out" iz tehničkih razloga može koristiti samo za pretraživač, sa kog je postavljen. Ako izbrišete kolačiće ili koristite drugi pretraživač odn. drugi krajnji uređaj, morate ponovo uraditi "Opt-Out".

 

2.3. Kolačići trećeg lica sa obaveznom saglasnošću

Na ovoj stranici su integrisani i sadržaji trećih lica. Ova treća lica teoretski mogu postaviti kolačiće dok posećujete stranicu i tako, na primer, dobiti informaciju da ste otvorili našu stranicu. Posjetite veb-stranice trećih lica, ako želite da dobijete još informacija o njihovom korišćenju kolačića.

 

Korišćeni kolačići trećih lica

·         Oznaka kolačića: ADITION Ad-Server

Zadatak: Ova onlajn-ponuda koristi dalje tehnologiju servera ADITION. Preko ovog servera se kompaniji ProSieben Sat.1 PULS4 GmbH omogućava da rukovodi reklamama. Uz to ADITION koristi kolačiće da upravlja i poboljša za korisnika pokazivanje reklamnih sredstava, koju ProSiebenSat.1PULS4 GmbH uključuje od ADITION-a. To se, na primer, odnosi na maksimalnu učestalost prikazivanja reklamnih sredstava (eng. frequency capping), koja se korisniku prikazuju.

Svi generisani podaci, koje ADITION stavlja na raspolaganje kompaniji ProSiebenSat.1PULS4 GmbH, tretiraju se poverljivo. ADITION u okviru svojih usluga koristi tehnologiju, koja na anonimno stvorenoj osnovi prikuplja i obrađuje podatke o korisnicima. U tom postupku se principijelno ne prikupljaju, ne obrađuju i ne čuvaju lični podaci korisnika.

Međutim, korisnik može da odbije obradu anonimno učinjenih podataka od strane ADITION-a na linku https://www.adition.com/kontakt/datenschutz/ tako što će koristiti mogućnost "coockie opt-out". 

Trajnost memorije:

 

·         Oznaka kolačića:  Google AdSense

Zadatak: Ova stranica koristi Google AdSense - uslugu za uključivanje reklama kompanije Google Inc. ("Google"). Google AdSense koristi tzv. "kolačiće" - tekstualne datoteke, koje se memorišu u Vašem računaru i omogućavaju analizu korišćenja stranice. Google AdSense koristi i takozvane "Web Beacons" (nevidljivu grafiku). Pomoću ovih "Web Beacons" mogu se evaluirati informacije kao što je promet posetilaca na ovim stranicama. Google time omogućava da se reklame trećih lica, koje zavise od konteksta, a zasnivaju se na primer na rečima unetim u polje za pretraživanje ili na ključnim rečima sadržaja stranice, postave na našim onlajn-ponudama.

Informacije o korišćenju ove stranice (uključujući i Vašu IP adresu), dobijene putem kolačića i "Web Beacons" prenose se na jedan server kompanije Google u SAD i tamo čuvaju. Ove informacije Google može prosljediti svojim ugovornim partnerima. Međutim, Google neće Vašu IP adresu spojiti sa drugim podacima o Vama, koji su sačuvani. Više informacija o proizvodu Google AdSense možete naći ovde: http://www.google.com/policies/technologies/ads.

 

Instalaciju kolačića možete sprečiti odgovarajućim podešavanjem Vašeg pretraživača, ali napominjem da u tom slučaju možda nećete moći da koristite u punom obimu sve funkcije ove stranice. Korišćenjem ove stranice pristajete na obradu podataka prikupljenih od Vas od strane kompanije Google na prethodno opisan način i u prethodno navedenu svrhu. Korisnik može odbiti upotrebu kolačića Google AdSense. Za to korisnik treba da sledi sledeća uputstva za deaktivaciju kolačića kompanije Google:

http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de.

Trajnost memorije:

·         Oznaka kolačića: twyn group IT solutions & marketing services AG (http://www.twyn.com, http://www.yoondo.com)

Zadatak: Za reklamne kampanje sa kompanijom Twyn koriste se takozvani "Remarketing Codes", da bi se ponašanje klijenata direktno povezalo sa reklamnim kampanjama i da bi se merio uspeh.

Trajnost memorije: 90 dana (svi podaci su anonimni odn. učinjeni anonimnim)

 

·         Oznaka kolačića: Google Inc. (Adwords Codes / Google Conversion Codes / Google Remarketing Codes)

Zadatak: Za reklamne kampanje sa kompanijom Google koriste se takozvani "Remarketing Codes" i "Conversion Codes", da bi se ponašanje klijenata direktno povezalo sa reklamnim kampanjama i da bi se merio uspeh.

Trajnost memorije: 30 dana (svi podaci su anonimni odn. učinjeni anonimnim)

Korišćenje usluge praćenja

·                     Hotjar

Ukoliko dozvolite upotrebu kolačića u Vašim podešavanjima pretraživača, ova veb-stranica koristi uslugu veb-analize Hotjar. Hotjar može da zabeleži Vaše pomeranje kursora, klikove i skrolovanje i da tako prikuplja informacije o posećenim (pod)stranicama, akcijama, zemlji iz koje se pristupa, korišćenom uređaju, operativnom sistemu i verzijama pretraživača. Drugi lični podaci se ne skupljaju. Naročito neće biti prikazana Vaša aktivnost na drugim stranicama, koje ne koriste Hotjar.

Ako želite da blokirate uslugu Hotjar, to je moguće uraditi besplatno i u svako vreme sa Do-NotTrack-Header, koji se može naći ovde: https://www.hotjar.com/opt-out 

·                     Onsite Targeting

Na veb-stranicama kompanije PULS 4 TV GmbH & Co KG se gore navedenim kolačićima (kolačići sesije i privremeni kolačići) memorišu podaci za optimizaciju reklamnih ponuda. Ni ovde nema povezivanja sa osobom. Radi se samo o prikupljenim podacima za optimizaciju veb-stranice. Podaci se koriste da bi se na raspolaganje stavile reklame/posebne ponude i usluge, koje su skrojene za konkretnog korisnika. Tako je ponuda za klijenta još atraktivnija i može se bolje koristiti. Tako klijent dobija samo reklame, koje ga interesuju, a ne širok spektar opštih reklama. Nezavisno od toga, klijent može u svako doba generalno povući svoju saglasnost za slanje reklama.

·                     Retargeting

Re-Targeting funkcioniše slično kao i Onsite-Targeting. Glavna razlika je u tome što se kod Re-Targetinga uključuju i treće kompanije. PULS 4 TV GmbH & Co KG koristi i softver za Re-Targeting. Ova tehnologija omogićava da se korisniku može obratiti reklamom i na stranicama partnera kompanije PULS 4 TV GmbH & Co KG. Tako se korisniku može staviti na raspolaganje reklama, koja je zasnovana na interesovanjima, a koja prevazilazi spektar usluga kompanije PULS 4 TV GmbH & Co KG. Za to se takođe koriste gore navedeni kolačići (kolačići sesije i privremeni kolačići), kojima se prečišćava dosadašnji način korišćenja. I u ovom slučaju nema memorisanja i prosleđivanja trećim licima, koje bazira na ličnim podacima. Ni partner kompanije  PULS 4 TV GmbH & Co KG ne dobija nikakve lične podatke korisnika. Samo se reklama prikazuje i na stranicama partnera, a da se podaci (kolačići, koji memorišu način korišćenja) ne spajaju sa ličnim podacima određene osobe. Ni treća lica nemaju mogućnost spajanja načina ponašanja sa određenom osobom.

Radi tehničkog izvođenja ovog odbijanja se u Vaš pretraživač postavlja kolačić "Opt-Out". Ovaj kolačić služi isključivo raspoređivanju Vašeg odbijanja. Imajte u vidi da se takav kolačić iz tehničkih razloga može primeniti samo na pretraživač, iz kog je postavljen. Ako izbrišete kolačiće ili koristite drugi pretraživač ili uređaj, morate opet uraditi "Opt-Out".

 

 

3. Plug-Ins društvenih mreža.

Porsche Austria GmbH & Co OG koristi na > www.webseite.at< i takozvane Plug-Ins (u daljem tekstu: dugmići) društvenih mreža, kao što su Facebook, Twitter i Google+. Prilikom Vaše posete naše stranice su ovi dugmići standardno deaktivirani, što znači da oni bez vaše akcije ne šalju podatke društvenim mrežama. Pre nego što možete da koristite dugmiće, morate ih aktivno aktivirati klikom. Dugme ostaje aktivno dok ga opet ne deaktivirate ili izbrišete Vaše kolačiće.

 

Nakon aktivacije se stvara direktna veza sa serverom društvene mreže. Sadržaj dugmeta se onda od društvenih mreža direktno prenosi na Vaš pretraživač i sa njega uključuje u veb-stranicu. Nakon aktiviranja dugmeta društvena mreža već može da sakuplja podatke, nezavisno od toga, da li imate interakciju sa dugmetom. Ako ste ulogovani na neku društvenu mrežu, ona Vašu posetu ove stranice može dodeliti Vašem korisničkom nalogu. Korišćenje drugih stranica društvena mreža ne može svrstati, pre nego što aktivirate i tamošnje dugme. Ako ste član neke društvene mreže i ne želite da ona podatke, prikupljene prilikom posete naše stranice, poveže sa Vašim memorisanim članstvom, morate se izlogovati iz te društvene mreže pre aktiviranja dugmića. Nemamo nikakav uticaj na obim podataka koji sakupljaju društvene mreže sa Vašim dugmićima. O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane društvenih mreža, kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka konkretnih društvenih mreža.

 

Facebook

Na našim veb-stranicama se korste Plug-Ins društvene mreže Facebook. Za to koristimo dugme "Like". Tu se radi o ponudi američke kompanije Facebook Inc. (1601S. California Ave., Palo Alto, CA 94304 USA). Kada posetite neku od naših stranica, koja sadrži takav Plug-In, to ne povezuje sa ovom kompanijom. To se dešava tek nakon Vašeg izričitog pristanka, za koji ćete biti pitani prilikom klika na odgovarajuće dugme.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane kompanije Facebook kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka kompanije Facebook:

  http://www.facebook.com/policy.php

 

Ako ne želite da Facebook Vašem nalogu na Facebook-u dodeli prikupljene podatke o našoj prezentaciji na internetu, pre posete naše stranice morate se izlogovati sa Facebook-a. Učitavanje plug-ins kompanije Facebook možete i kompletno sprečiti uz pomoć "Add-Ons" za Vaš pretraživač, npr. blokatorom "Facebook Blocker".

 

Youtube

Na našim veb-stranicama se korste Plug-Ins stranice Youtube. Za ovo koristimo video zapise, koji su ugrađeni u kod stranice. Ovde se radi o ponudi američke kompanije Google Inc.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korišćenju podataka od strane Youtube-a kao i o Vašim pravima po tom pitanju i mogućnostima za podešavanje radi zaštite Vaše privatnosti pročitajte u napomenama o zaštiti podataka kompanije Google: 

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

 

4. Vaša podešavanja kolačića

Vaš pretraživač se može podesiti tako, da se kolačići prave ili generalno odbijaju samo uz Vaš pristanak. Međutim, napominjemo da su bez kolačića delovi stranice ograničeni ili se čak ni ne mogu koristiti.

Imate mogućnost da upravljate upotrebom kolačića i da ih po potrebi sprečite, tako što ćete konfigurisati svoj pretraživač na sledeći način:

( https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=de) Meni - podešavanja - dodatna podešavanja - u odeljku "Zaštita podataka" kliknuti na "Podešavanja sadržaja" - kod stavke "Kolačići" štriklirati po želji - potvrditi

 

Vaša prava u vezi sa zaštitom podataka:

Pravo na opoziv pristanka - Lice na koje se podaci odnose ima pravo da opozove pristanak u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. Pre davanja pristanka lice na koje se podaci odnose mora biti obavešteno o pravu na opoziv, kao i dejstvu opoziva. Opozivanje pristanka mora biti jednostavno, kao i davanje pristanka.

Pravo na pristup - Lice na koje se podaci odnose ima pravo da zahteva informaciju o tome da li se  njegovi podaci o ličnosti obrađauju, pristup tim podacima, kao i informacije  o svrsi obrade, o vrstama podataka o ličnosti koji se obrađuju, o primaocu ili vrstama primalaca kojima su podaci o ličnosti otkriveni ili će im biti otkriveni, o predviđenom roku čuvanja podataka o ličnosti, ili ako to nije moguće, o kriterijumima za određivanje tog roka, o postojanju prava da se od rukovaoca zahteva ispravka ili brisanje njegovih podataka o ličnosti, prava na ograničenje obrade i prava na prigovor na obradu, o pravu da se podnese pritužba Povereniku, i o postojanju postupka automatizovanog donošenja odluke, uključujući profilisanje.

Pravo na brisanje - Lice na koje se podaci odnose ima pravo da se njegovi podaci o ličnosti izbrišu od strane rukovaoca, koji je dužan da bez nepotrebnog odlaganja izbriše prikupljene podatke u roku koji je napred naveden i  u slučajevima kada podaci o ličnosti više nisu neophodni za ostvarivanje svrhe (izvršenje ugovora o radu) zbog koje su prikupljeni ili na drugi način obrađivani.

Obaveza obaveštavanja u vezi sa ispravkom ili brisanjem podataka, kao i ograničenjem obrade - rukovalac je dužan da obavesti sve primaoce kojima su podaci o ličnosti otkriveni o svakoj ispravci ili brisanju podataka o ličnosti ili ograničenju njihove obrade u skladu sa zakonom, osim ako je to nemoguće ili zahteva prekomeran utrošak vremena i sredstava.

Pravo na ograničenje obrade - Lice na koje se podaci odnose ima pravo da se obrada njegovih podataka o ličnosti ograniči od strane rukovaoca ukoliko lice na koje se podaci odnose osporava tačnost podataka o ličnosti, u roku koji omogućava rukovaocu proveru tačnosti podataka o ličnosti, ukoliko je obrada je nezakonita, a lice na koje se podaci odnose se protivi brisanju podataka o ličnosti i umesto brisanja zahteva ograničenje upotrebe podataka, ukoliko rukovaocu više nisu potrebni podaci o ličnosti za ostvarivanje svrhe obrade, ali ih je lice na koje se podaci odnose zatražilo u cilju podnošenja, ostvarivanja ili odbrane pravnog zahteva, ukoliko lice na koje se podaci odnose je podnelo prigovor na obradu, a u toku je procenjivanje da li pravni osnov za obradu od strane rukovaoca preteže nad interesima tog lica.

Pravo na prenosivost podataka - Lice na koje se podaci odnose ima pravo da njegove podatke o ličnosti koje je prethodno dostavilo rukovaocu primi od njega u strukturisanom, uobičajeno korišćenom i elektronski čitljivom obliku i ima pravo da ove podatke prenese drugom rukovaocu bez ometanja, ako je obrada je zasnovana na pristanku ili na osnovu ugovora i ako se obrada vrši automatizovano. Ovo pravo obuhvata i pravo lica da njegovi podaci o ličnosti budu neposredno preneti drugom rukovaocu od strane rukovaoca kojem su ovi podaci prethodno dostavljeni, ako je to tehnički izvodljivo.

Pravo na prigovor - Ako smatra da je to opravdano u odnosu na posebnu situaciju u kojoj se nalazi, lice na koje se podaci odnose ima pravo da u svakom trenutku podnese prigovor na obradu njegovih podataka o ličnosti. Rukovalac je dužan da prekine sa obradom podataka o licu koje je podnelo prigovor, osim ako je predočio da postoje zakonski razlozi za obradu koji pretežu nad interesima, pravima ili slobodama lica na koji se podaci odnose ili su u vezi sa podnošenjem, ostvarivanjem ili odbranom pravnog zahteva. Lice na koje se podaci odnose ima pravo da u svakom trenutku podnese prigovor na obradu svojih podataka o ličnosti koji se obrađuju za potrebe direktnog oglašavanja, uključujući i profilisanje, u meri u kojoj je ono povezano sa direktnim oglašavanjem. Ako lice na koje se podaci odnose podnese prigovor na obradu za potrebe direktnog oglašavanja, podaci o ličnosti ne mogu se dalje obrađivati u takve svrhe.

Automatizovano donošenje pojedinačnih odluka i profilisanje - Lice na koje se podaci odnose ima pravo da se na njega ne primenjuje odluka doneta isključivo na osnovu automatizovane obrade, uključujući i profilisanje, ako se tom odlukom proizvode pravne posledice po to lice ili ta odluka značajno utiče na njegov položaj. Ovo pravo se ne primenjuje ako je odluka neophodna za zaključenje ili izvršenje ugovora između lica na koje se podaci odnose i rukovaoca.

Pravo na pritužbu Povereniku - Lice na koje se podaci odnose ima pravo da podnese pritužbu

Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

ul.Bulevar kralja Aleksandra 15, 11120 Beograd

Telefon +381113408900, e-mail:  office(kwfat)poverenik(kwfdot)rs

ako smatra da je obrada podataka o njegovoj ličnosti izvršena suprotno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Podnošenje pritužbe Povereniku ne utiče na pravo ovog lica da pokrene druge postupke upravne ili sudske zaštite.

Kako bi ispunili gore navedene zahteve, biće nam dozvoljeno da zatražimo dodatne informacije koje su neophodne da potvrdimo Vaš identitet. Nakon Vaše identifikacije, odgovorićemo na Vaš zahtev prosleđen u smislu ostvarivanja gore navedenih prava, u roku od najviše mesec dana od dana prijema zahteva.

Za ostvarivanje navedenih prava možete podneti pismenu prijavu (i) putem imejla na adresu: boris.jeftic(kwfat)porschescg(kwfdot)rs ili (ii) putem pošte na sledeću adresu: Porsche SCG doo Beograd, Zrenjaninski put broj 11, 11000 Beograd ili (iii) direktnim dostavljanjem u sedište kompanije, na recepciji, na adresi Zrenjaninski put broj 11, 11000 Beograd.

 

I na kraju, sa pitanjima u vezi sa informacijama sadržanim u ovoj Politici, možete se obratiti Službeniku za zaštitu podataka koga mi imenujemo, na imejl adresu: boris.jeftic(kwfat)porschescg(kwfdot)rs

Close
Ovaj sajt koristi kolačiće (eng.cookies) koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi
Novi Audi Q5.
Više od SUV-a.
Novi A3 Sportback
Elektromobilnost Audi
Audi A6 allroad quattro.
Intenzivno iskustvo vožnje.