Audi magnetic ride

Vaš Audi se prilagođava Vašem stilu vožnje - a ne obrnuto. Audi magnetic ride posredstvom elektronski regulisanog magnetnog polja u delićima sekunde prilagođava tvrdoću amortizera prema trenutnoj situaciji u vožnji.

Pri tom vozač može sam da bira, hoće li radije komforno ili sportsko osnovno podešavanje. Sistemom Audi magnetic ride se upravlja preko funkcije Audi drive select® koja je takođe sastavni dio konfiguracije. Rezultat toga je nov i upečatljiv komfor vožnje. Osnovno podešavanje je moguće individualno promjeniti zahvaljujući tri režima "auto", "comfort" i "dynamic".

Različiti režimi podešavanja

U režimu "comfort" vozač uživa u osetno komfornijoj i uravnoteženijoj podešenosti oslanjanja koje omogućava opuštenu vožnju, prije svega na dužim putovanjima. Pored toga, amortizeri obezbjeđuju značajnu stabilnost u vožnji i bezbjednost, naročito kada su uslovi na putu loši.

U režimu "dynamic" oslanjanje direktnijim odzivom sa kolovoza vozaču nudi veću agilnost. Vozilo reaguje još agilnije i omogućava još dinamičnije ponašanje u vožnji prilikom ubrzanja, kočenja i kod brze vožnje u krivinama.

U režimu "auto" regualcioni sistem samostalno u svakom trenutku bira podešavanje amortizera prilagođeno stilu vožnje i time obezbjeđuje prijatan osjećaj u vožnji.

 

Close