Audi Matrix LED farovi

Pretvorite noć u dan. Audi Matrix LED farovi ne samo što nude bolju svjetlost, već i veću sigurnost, visoku efikasnost i privlačan dizajn. Audi Matrix LED farovi djele dugo LED svjetlo na brojne male pojedinačne diode koje funkcionišu u sprezi sa predinstaliranim sočivima ili reflektorima.

Zahvaljujući Audi Matrix LED tehnologiji pojedinačne diode se uključuju i isključuju, odnosno prigušuju, u zavisnosti od situacije. Na taj način uvek osvetljavaju veoma precizno i maksimalno iskorištavaju svetlost, bez potrebe za mehanizmom za zakretanje.

Audi Matrix LED tehnologija na filmu - na primeru modela Audi TT Coupé

Opcioni Audi Matrix LED farovi u novom modelu Audi TT Roadster široko osvetljavaju kolovoz bez ometanja ostalih učesnika u saobraćaju. U zavisnosti od situacije, Audi Matrix LED farovi optimalno prilagođavaju raspoređivanje svetlosti modela Audi TT Roadster. Čim kamera u modelu Audi TT Roadster uoči vozila, Audi Matrix LED farovi isključuju dugo svetlo u nužnom međuprostoru. Sistem funkcioniše toliko precizno da vozila koja dolaze u susret i vozila ispred ostaju neosvetljena, dok je prostor između i pored i dalje u potpunosti osvetljen dugim svetlom. Čim vozila iz suprotnog smera prođu dugo svetlo se punom snagom ponovo uključuje u delovima prostora koji su bili neosvetljeni. Vozač na taj način ima jasnu, homogenu osvetljenost kolovoza.


Nova svetlosna tehnologija ističe se i u dnevnim uslovima, kao fokusirana svetlost ili kao dinamična svetlosna traka - Audi Matrix LED farovi oduševljavaju otmenim dizajnom i visokom funkcionalnošću.

Close