Q8 e-tron

 
 
Audi Q8 e-tron Heckansicht

Električan i prepun divnih detalja

Audi e-tron je ispunio svoju pionirsku ulogu kao potpuno električno vozilo. Zato je sada pravo vrijeme da ga dodamo u ponudu Audi modela - kao Audi Q8 e-tron.

 

Podaci za Audi Q8 55 e-tron quattro5

Dopuna od 10% do 80% za približno.

31

Min. 1.2

sa maksimalnim DC napajanjem do 170 kW1.2

Domet (WLTP) do

582

km2

Maksimalno napajanje DC punjenja, do

170

kW 1,2

Brzi konfigurator

Kombinujte različite nijanse i felne i iskusite Audi Q8 e-tron u interaktivnom 3D prikazu.

Popularni predlozi za konfiguraciju

Business

Q8 50 e-tron quattro Business

  • Audi garancija 5 godina 100.000 km

advanced eksterijer

Q8 50 e-tron quattro advance

  • Panoramski stakleni krov
  • Tour paket asistencije
  • Komforni ključ

S line eksterijer

Q8 55 e-tron quattro S line

  • Kombinacija perforirane kože Valcona/Milano
  • Digitalni matrix LED farovi
  • Punjač do 22 kW (AC)
 

Za sve nove trenutke

Otkrijte novi, sve električni Audi Q8 e-tron sa maksimalnim dometom do 582 kilometra – zahvaljujući visokonaponskoj bateriji od 106 kWh (neto). Ako je nivo kapaciteta baterije nizak, preko funkcije MMI možete aktivirati opciju Range Mode12.

Napomena: Slika je iz modela Audi Q8 Sportback e-tron6.

Nahaufnahme MMI-Display Audi Q8 e-tron

Za komforno putovanje

Audi Q8 e-tron nudi širok spektar opcija punjenja kod kuće i na putu. Plug & Charge13 čini punjenje još lakšim. Zahvaljujući povećanom kapacitetu baterije i brojnim opcijama za punjenje baterije, možete uživati u električnoj mobilnosti čak i na dugačkim putovanjima.

 

Podaci za Audi Q8 55 e-tron quattro5

Maksimalna električna energija do

300

kw

Ukupan moment električnog motora 664 Nm

Ubrzanje (0–100 km/h)

5.6

Sec.3

Kapacitet baterije (neto) do

106

kWh

 

Naelektrisan na prvi pogled

Audi Q8 e-tron sa novim izgledom i specifičnim dnevnim svjetlima takođe ističe progresivne tehnologije. Quattro arhitektura sa snažno naglašenom linijom ramena i specifičnim dnevnim svijetlim posebno je naglašena u metalik10 nijansi Chronos Gray.

Sofisticirani dizajn enterijera

Očekujte više od obilja prostora. Pažljivo odabrani materijali, vrhunska izrada i napredne digitalne funkcije svaku vožnju u Audi Q8 e-tronu pretvaraju u vrhunsko iskustvo.

edition S line10

Svijetlo koje se projekcije na Singleframe masku i zatamnjena stakla ističu progresivni karakter vašeg vozila. Osim alu felni dimenzija od 21 inča, možete birati i alu felne10 dimenzija od 22 inča.

 

Novo iskustvo u vožnji

Uđite i osjetite tihi, moćni elektromotor kako ubrzava. Osjetite sve pogodnosti većeg stepena prianjanja i stabilnosti zahvaljujući potpuno električnom quattro pogonu. Dinamičnost u vožnji je dodatno unaprijeđena zahvaljujući adaptibilnom sportskom vazdušnom oslanjanju i brojnim sistemima asistencije. Sklopiva kuka za prikolicu10 opciono je dostupna.

Audi App Store u vašem Audiju

Koristite popularne aplikacije kao što su Spotify ili YouTube direktno preko MMI-a u vašem vozilu – i nema potrebe za telefonom. Na primjer, uz Alexa32, glasovni Amazon servis, možete slušati vijesti, provjeriti vremensku prognozu ili sportske rezultate, strimovati muziku i još mnogo toga.

Napomena: Slika je iz modela Audi SQ8 Sportback e-tron31.

Lično umjesto običnog

Fascinantne fotografije ili poznati filmski junaci: jednostavno izaberite svoju omiljenu sliku u myAudi aplikaciji19,20 u sekciji Theme World10,20 i prikažite je kao pozadinu na MMI. Lijep efekat: Ambient Light Paket plus10 automatski prilagođava boje i motive prema raspoloženju.

Napomena: Slika je iz modela Audi A6 Avant30. Pozadina MMI: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

Audi exclusive

Neka vaš Audi Q8 e-tron postane unikat – baš poput vas – uz Audi exclusive14.

 

Raznolik kao život

Zahvaljujući ponudi dodatne opreme iz kolekcije Audi Genuine Accessories15 vaše vozilo postaje univerzalac. Razne tehničke funkcije i vizuelni detalji mogu pomoći kada ga treba prilagoditi novim potrebama. I tako svaki put.

Za održivu budućnost

Rješenja koja Audi donosi orijentisana su na budućnost i uključuju svjesnu upotrebu resursa, ekološki prihvatljivu proizvodnju i isporuku vozila16 sa neutralnim CO₂ potpisom. Između ostalog, koristimo čistu, zelenu struju dobijenu iz fotonaponskih sistema na krovovima proizvodnih hala, koja se koristi za snabdijevanje toplotom i proizvodnju baterija.

#e-tron vijesti – od sada uvijek korak ispred

Donosimo sljedeću veliku prekretnicu na putu buduće mobilnosti. Posjetite e-tron News i potražite ekskluzivne informacije, mnoštvo važnih podataka i elektrifikovane impulse o Audi modelima sa potpuno električnim ili plug-in hibridnim pogonima.

 
 

Audi Q8 Sportback e-tron

Potrošnja struje (kombinovano4) u kWh/100 km: 19.7–25.6; CO₂ emisija (kombinovano4) u g/km: 0. Podaci o potrošnji goriva/električne energije i CO₂ emisije za domete zavise od odabrane opreme vozila. Podaci o potrošnji goriva i emisiji dostupni su samo prema WLTP, ne i prema NEDC načinu obračuna.