Q8 Sportback e-tron

 
 
Audi Q8 Sportback e-tron Heckansicht

Električan i prepun dvnih detalja.

Audi e-tron je ispunio svoju pionirsku ulogu kao potpuno električno vozilo. Zato je sada pravo vrijeme da ga dodamo u ponudu Audi modela - kao Audi SQ8 Sportback e-tron.

 

Data Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro

Napuni se od 10% do 80% za

31

Min.1,2

uz maksimalnu snagu DC punjenja

Domet (WLTP) do

600

km²

Maksimalno napajanje DC punjenja, do

170

kW1,2

 

Brzi konfigurator

Kombinujte različite završnice nijanse i felne i iskusite Audi Q8 Sportback e-tron u interaktivnom 3D prikazu.

 

Donosi čak 600 km novih trenutaka

Otkrijte novi, potpuno električni Audi Q8 Sportback e-tron sa dometom od 600 kilometara. Visokonaponska baterija ima kapacitet od 106 kWh (neto) i obezbjeđuje maksimalan domet do 600 kilometara. Ako je nivo kapaciteta baterije nizak, preko funkcije MMI možete aktivirati opciju Range Mode⁹.

Za komforno putovanje

Audi Q8 Sportback e-tron nudi širok spektar opcija punjenja kod kuće i na putu. Plug & Charge¹⁰ čini punjenje još lakšim. Zahvaljujući povećanom kapacitetu baterije i brojnim opcijama za punjenje baterije, možete uživati u električnoj mobilnosti čak i na dugačkim putovanjima.

 

Podaci za Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro5

Maksimalna električna energija do

300

kw

Obrtni moment od 664 Nm

Ubrzanje (0–100 km/h)

5.6

Sec.3

Kapacitet baterije (neto) do

106

kWh

 

Elektrifikovani kupe oblik

Audi Q8 Sportback e-tron predstavlja spoj snage prostranog SUV-a i elegantnog kupea sa četvoro vrata. Quattro arhitektura sa svojom snažno modeliranim ramenima i specifičnim dnevnim svjetlosnim potpisom posebno su naglašeni metalik nijansom Madeira Brown11.

Sofisticirani dizajn enterijera

Očekuje vas ne samo obilje prostora. Tu su odabrani materijali, vrhunska izrada i napredne digitalne funkcije koje svaku vožnju u Audi Q8 Sportback e-tron pretvaraju u vrhunsko iskustvo.

edition S line11

Otkrijte paket opreme Edition S line11 sa S line eksterijerom, ENTRY-level LED svijetla sa ekskluzivnom projekcijom \"e-tron edition\" i Audi Singleframe masku u boji karoserije. Natpis Singleframe i zatamnjena stakla naglašavaju vašeg vozila. Osim alu felni od 21 inča, možete odabrati i alu felne11 od 22 inča.

 

Spoljašnjost advanced plus

Paket opreme Exterior plus dodatno naglašava progresivni dizajn vašeg Audija Q8 Sportback e-tron. Radujte se magnezijum sivim detaljima, ekskluzivnim Audi Sport²³ felnama od 21 inča, 5-Arm Aero u mat nijansi neodymium gold¹¹.

Novo iskustvo u vožnji

Uđite i osjetite tihi, moćni elektromotor kako ubrzava. Osjetite sve pogodnosti većeg stepena prianjanja i stabilnosti zahvaljujući potpuno električnom quattro pogonu. Dinamičnost u vožnji je dodatno unaprijeđena zahvaljujući adaptibilnom sportskom vazdušnom oslanjanju i brojnim sistemima asistencije. Sklopiva kuka za prikolicu11 opciono je dostupna.

 

Audi App Store u vašem Audiju

Koristite popularne aplikacije kao što su Spotify ili YouTube direktno preko MMI-a u vašem vozilu – i nema potrebe za telefonom. Na primjer, uz Alexa²⁸, glasovni Amazon servis, možete slušati vijesti, provjeriti vremensku prognozu ili sportske rezultate, strimovati muziku i još mnogo toga.

Napomena: Slika je iz modela Audi SQ8 Sportback e-tron29.

Lično umjesto običnog

Fascinantne fotografije ili poznati filmski junaci: jednostavno izaberite svoju omiljenu sliku u myAudi aplikaciji16,15 u sekciji Theme World16,11 i prikažite je kao pozadinu na MMI. Lijep efekat: Ambient Light Paket plus11 automatski prilagođava boje i motive prema raspoloženju.

Napomena: Slika je iz modela Audi A6 Avant30. Pozadina MMI: © Thomas Hoepker – Magnum Photos

Audi exclusive35

Neka vaš Audi Q8 e-tron postane unikat – baš poput vas – uz Audi exclusive35.

Raznolik kao život

Zahvaljujući ponudi dodatne opreme iz kolekcije Audi Genuine Accessories36 vaše vozilo postaje univerzalac. Razne tehničke funkcije i vizuelni detalji mogu pomoći kada ga treba prilagoditi novim potrebama. I tako svaki put.

Za održivu budućnost

Rješenja koja Audi donosi orijentisana su na budućnost i uključuju svjesnu upotrebu resursa, ekološki prihvatljivu proizvodnju i isporuku vozila37 sa neutralnim CO₂ potpisom. Između ostalog, koristimo čistu, zelenu struju dobijenu iz fotonaponskih sistema na krovovima proizvodnih hala, koja se koristi za snabdijevanje toplotom i proizvodnju baterija.

#e-tron vijesti – od sada uvijek korak ispred

Donosimo sljedeću veliku prekretnicu na putu buduće mobilnosti. Posjetite e-tron News i potražite ekskluzivne informacije, mnoštvo važnih podataka i elektrifikovane impulse o Audi modelima sa potpuno električnim ili plug-in hibridnim pogonima.

 
Seitenansicht Audi Q8 Sportback e-tron

Audi Q8 e-tron

Potrošnja struje (kombinovano4) u kWh/100 km: 20.3–25.6; CO₂ emisija (kombinovano4) u g/km: 0. Podaci o potrošnji goriva/električne energije i CO₂ emisije za domete zavise od odabrane opreme vozila. Podaci o potrošnji goriva i emisiji dostupni su samo prema WLTP, ne i prema NEDC načinu obračuna.